• Головна
  • Безкоштовні тренінги для батьків дітей із інвалідністю: як взяти участь
12:30, 17 квітня

Безкоштовні тренінги для батьків дітей із інвалідністю: як взяти участь

Безкоштовні тренінги для батьків дітей із інвалідністю: як взяти участь

Стартують навчальні вебінари для батьків, які виховують дітей з інвалідністю. Тренінги відбуватимуться онлайн, тож участь у них можуть взяти сім’ї з різних регіонів нашої країни.

В Україні — понад 160 тисяч дітей із інвалідністю, а отже приблизно стільки ж батьків потребують інформаційної, психологічної та соціальної підтримки. Найскладніші для них — перші 6 років життя дитини, коли відбувається період адаптації до нового способу життя та різних викликів.

Батьки, які виховують дітей із інвалідністю, часто стикаються з труднощами. Вони можуть відчувати емоційне та психологічне навантаження, стурбованість за майбутнє, тривогу і непевність. Часто виникають труднощі й соціальні — складно дістати ліки, знайти місце для реабілітації чи навчальний заклад для дитини. Все це може призвести до виснаження, стресу та відчуття ізоляції в батьків.

Нія Нікель з донькою

Нія Нікель з донькою

Та психологічний стан членів сім’ї напряму впливає на самопочуття дітей. Крім того, через поганий емоційний стан батьки можуть мати чималі труднощі в наданні дітям необхідної підтримки.

Щоб допомогти сімʼям подолати подібні виклики, БФ «Світ Українцям» та ГО «Епіпросвіта» розпочали спільний проєкт, в межах якого досвідчені психологи проведуть 32 навчальних онлайн-вебінари для батьків дітей з інвалідністю. Учасникам розкажуть про те, як знаходити ресурси при хронічній втомі, як долати кризу, яка може виникати в таких сім’ях, та як справлятись з іншими труднощами — наприклад, з пошуком роботи чи отриманням соціальних послуг.

Нія Нікель з донькою

Нія Нікель з донькою

«Весна — це один з найскладніших періодів для людей з інвалідністю та їх сімей. Через зміни погоди активізуються епілепсія та інші серйозні хвороби. Саме тому нам було важливо почати ці вебінари зараз, в період турбулентності та випробувань. Показати батькам, що вони не одні, підтримати їх та дати опору», - каже Нія Нікель, громадська активістка та засновниця ГО «Епіпросвіта».

Такі освітні тренінги відбуватимуться щовівторка та щочетверга на платформі Zoom. Участь у них можна взяти, зареєструвавшись за посиланням.

Актуальні, важливі та перевірені новини читайте в нашому Telegram-каналі "Головні новини Києва – 44.ua". Також не забувайте долучатись.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Київ #новини #тренінг
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...