• Головна
  • Прощання з публіцистом Дмитром Капрановим відбудеться в Києві 18 квітня
10:29, 17 квітня

Прощання з публіцистом Дмитром Капрановим відбудеться в Києві 18 квітня

Прощання з публіцистом Дмитром Капрановим відбудеться в Києві 18 квітня

Прощання з письменником та блогером Дмитром Капрановим відбудеться в Києві 18 квітня.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Братів Капранових.

Досі не підписані на наш Telegram-канал "Головні новини Києва – 44.ua"? Скоріше долучайтесь, щоб завжди бути в курсі всіх подій та нічого не пропустити.

Церемонія прощання пройде об 11:00 у Михайлівському Золотоверхому соборі. Дмитра Капранова поховають на Байковому кладовищі.

Нагадаємо, що 16 квітня стало відомо, що пішов з життя український письменник, публіцист і блогер Дмитро Капранов. Про причину смерті не повідомили.

Зазначимо, що брати-близнюки Дмитро та Віталій Капранови народилися в Молдові, проте дитинство провели в Очакові на Миколаївщині, а вищу освіту здобули в Свердловську (зараз Єкатеринбург) та Москві.

На початку 1990-х видавали у Москві українську газету "Тинди-ринди" та журнал української фантастики "Брати", згодом повернулися до України. У 1999-му Капранови разом із телеканалом "1+1" організували перший конкурс української гостросюжетної літератури "Золотий Бабай".

Вони є авторами романів «Приворотне зілля», «Розмір має значення», «Щоденник моєї секретарки», книги «Кобзар 2000», збірки статей «Закон Братів Капранових». Крім того, брати написали кілька книжок для дітей, серед яких «Зоряний вуйко». У 2013 році видали 80-сторінкову «Мальовану історію Незалежності України».

У 2019 році брати Капранови створили свій ютуб-канал «імені Т. Г. Шевченка», на якому розповідають про історію України. Канал має вже понад 900 тисяч підписників та 245 відео. У 2021 році на основі свого ютуб-каналу Капранови створили цикл телепередач про історію України, які транслювали на низці телеканалів.

У 2022 році брати Капранови брали участь в обороні Києва у складі полку «Азов», однак згодом повернулись до професійної діяльності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новини Києва #новини #всі новини #поховання #Дмитро Капранов #брати Капранови #церква
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...